Haziran sonu itibari ile cpanel tarafından yapılan fiyat değişiklikleri bir çok kullanıcıyı alternatif panel arayışına sürükledi. Özellikle az sayıda site barındıran kişiler için bu yük baya artmış durumda.

Cpanel Yeni Fiyat Tablosu

cpanel_price_table.png

Göründüğü üzere artık vps ya da dedicated olarak ayrılmıyor. Bunun yerine hesap sayısına göre bir fiyatlandırma politikasına geçilmiş durumda. Bunun başlıca sebeplerinden bir tanesinin plesk paneli satın alan firmaya cpanelinde satılmış olması ve cpaneli satın alan firmanın politikaları gereğince bu fiyatların değiştiği geçerli bir sebep olarak görülebiliyor.



Cpanel'e Alternatif Panel olarak hangi paneli öneriyorum ?



Ben kesinlikle ücretli panel önermiyorum. Ülkemizdeki bazı sorunlar sebebiyle kurun artması ile daha fazla paranın dolar ile change edilmesi taraflısı değilim. Bu sebepten bence paralı kaliteli oluyor destek alıyoruz diyip panel önerisi bekleyen yazının devamını okumayabilir. Size cyberpanel, plesk, directadmin gibi bir panel anlatmayacağım.

Ben yaklaşık 2 yıldır VPS müşterilerim dahil yakın zamanda çalışmaları tamamladıktan sonra hosting müşterilerim ve kendi web sitelerimizi dahi cwpye aktardım. Dana öncesinde ise 8 yıl kadar cPanel kullandım. Hosting sunucusunu Pro versiyon olarak aldım yıllık 12 dolar :). Pro versiyonda bir kaç tarama aracı güvenlik vs.. geliyor. Ayrıca softaculous gayet güzel çalışıyor. Hosting hizmeti verenlere tavsiye ederim.

softaculous_cwp.png



Centos Web Panel (CWP)



Centos web panel ücretsiz bir panel olarak bir çok konuda cpanele alternatif olabilecek düzeydedir. Centos web paneli özellikle kendi web sitelerini yada sadece hosting satışı yapan kişilerin kullanması daha doğru olacaktır. Hatta VPS hizmeti alan kişiler eğer tek site barındıracaksa ve bu site wordpress ise şiddetle öneriyorum. Ancak reseller müşterisi olan kişilere şimdilik öneremiyorum çünkü reseller hesap desteği yok. Bazı yazılar mevcut ancak güncel sürüm sebebiyle bazı eski manuel çalışmalar geçersiz durumda. Panel sürekli geliştiriliyor.



Centos Web Panel Nasıl bir panel ?



  1. Kurulumu ve kullanımı kesinlikle basit. Kolay ve geliştirilen bir arayüzü var.

centos_web_panel_layout.png

  1. İçerisinde Apache, Nginx, Varnish Cache desteği ile geliyor. Dileyen litespeed kullanabilir hatta 30 gün ücretsiz seçeneği mevcut. Web server sunucu için ayarlanabilmesi dışında, her hesap için ayrıca ayarlanabiliyor. Sunucu apache+nginx+varnish ile yürürken bir sitenizde sorun oluşması durumunda o siteyi sadece apache ile çalıştırabilirsiniz. centos_web_panel_web_server.png
  2. PHP 5.3 - PHP 7.3 ve PHP-FPM 5.3 - PHP-FPM 7.3 dahil ara php versiyonlarının güncel sürümleri ile bu sürümlerin her hesap için özel konfigüre edilebiliyor olması fazlasıyla yeterli oluyor.
  3. CSF Firewall içerisinde geliyor. Kurulum sonrası aktif hale getirebilir ayarlamalarınızı yapabilirsiniz.
  4. Her hesap için kaynak kullanımı sınırlaması artık mevcut. ( Cgroups Resource Limits )
  5. Lets Encrypt ücretsiz ssl geliyor.
  6. Cpanel Migration yani cpanelden cwp aktarım aracı mevcut.
  7. Mail server olarak Postfix ile birlikte rdns/ptr kontrol aracı, antispam, dkim ve spf ayarları geliyor.

    Ben temel olan bir kaç özelliğini yazdım. Ancak kapsamlı olarak incelemek isterseniz, Kendi sitesinden demo inceleyebilir, sunucunuz varsa kurup karıştırabilirsiniz.

Çok kişiye değişiklik zor geliyor alışmak güç geliyor anlıyorum bu durumu çünkü bende pek değişiklikten hoşlanan bir kişi değilim. Şimdi bana sorsanız cpanele döner misin diye KESLİNLİKLE HAYIR :)

Performans ve kullanılabilirlik bir yana, eğer sunucuya hakim bir kişiyseniz özel geliştirmeler ve ufak scriptler ile müthiş keyifli işler yapabilir müşterilerinizi memnun edebilirsiniz.

Centos Web Panel Kurulum -> https://www.kadirhanoglu.com/blog/centos-web-panel-kurulum

Centos Web Panel Bakım ve Temizlik Scripti

  1. Script biriken logları temizler. ( Mail, PHP, Web Server, Hata Kayıtları ve tüm hesaplarda oluşan php hata kayıtları )
  2. PHP ayarlarınızı varsayılan durumda ise yükseltir ve değiştirir. Değiştirdiyseniz değiştirdiğiniz noktalara müdahale etmez.
  3. Centos güncellemesini yapar.
  4. CWP güncellemesini yapar.
  5. Ioncube güncellemesini yapar.
  6. Roundcube güncellemesini yapar.
  7. phpMyAdmin güncellemesini yapar.
  8. Mysql optimizasyonu ve tablo onarımlarını yapar.
  9. ClamAV %100 cpu kullanım sorununu giderir.

CWP Bakım Scripti Komut

wget https://get.dortbilisim.com/bash/cwpbakim.sh && chmod +x cwpbakim.sh && sh cwpbakim.sh



Uygun fiyatlı VPS ve ÜCRETSİZ Centos Web Panel desteği için lütfen Dört Bilişim Panel'den bize ulaşın.

Satın alacağınız vps üzerine güncel Centos ve Centos Web Panel kurularak web sitenizin aktarımı sağlanır. Gerekli ayarlamalar ve optimizasyonlar yapıldıktan sonra aktif ve sorunsuz halde sunucunuz teslim edilir.

VPS Sağladığımız sunucuların yönetimi tamamen bize ait olup direkt olarak datacenter üzerinden kiralanmaktadır. Sunucularda sata disk olmayıp tüm hizmet sağladığımız sunucular SSD disk üzerine yapılandırılmıştır.

VPS Satın Almak için -> https://panel.dortbilisim.com/cart.php?gid=3

Hosting Satın Almak İçin -> https://panel.dortbilisim.com/cart.php?gid=1



cPanel > CWP Tam Aktarım Hizmeti -> https://panel.dortbilisim.com/cart.php?a=add&pid=23

CWP Bakım ve Optimizasyon Hizmeti -> https://panel.dortbilisim.com/cart.php?a=add&pid=24